Kapcsolatfelvétel

Ivó-, ipar-, öntöző-, monitoring kutak fúrása és geotermikus szondafúrás kivitelezése

Hívjon most!

Al-Bdour Mohamed

 +36 30 521 7727

Pataki András

 +36 20 925 6600

Központi telefonszám

 +36 30 370 3595

 

Leírás

A kútfúrás komoly szakértelmet kíván, ezért minden esetben bízzuk szakemberre. Egy szakszerűen kivitelezett fúrt kút hozama évtizedeken keresztül állandó, vízminősége megfelelő.
Cégünk több mint 30 éves szakmai tapasztalattal, gyakorlattal rendelkező szakemberekkel és magas színvonalú gépparkkal - műszaki felszereltséggel rendelkezik.
Vállaljuk a sekély és mélyfúrású kutak (500 m-es mélységig) teljes körű megvalósítását. Ebbe beletartozik a tervezés és kivitelezés, valamint a megvalósuláshoz szükséges engedélyeztetési eljárások teljes körű ügyintézése.
Hatósági engedélyeztetés: vízjogi létesítési engedély, vízjogi üzemeltetési engedély, fennmaradási és üzemeltetési, megszüntetési engedély.
Kút tervezés: A kút építés legelső feladata a kúttervezés. A tervezés folyamatában meg fogjuk határozni, hogy az igényeinket milyen kút fogja kielégíteni. A vízfelhasználás jellegéből adódóan tudható a vízminőségi igény is. A kút műszaki tervezése a vízbeszerzési szakvélemény alapján történik. A tervező a vízigények ismeretében, a környezet vízföldtani adatai,  paraméterei és a környezetben ismert kutak adatai alapján elkészíti a vízbeszerzési vagy hidrogeológiai szakvéleményt. Az engedélyeztetés a területileg illetékes Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál történik.

Kútépítés menete:

- Kis átmérőjű kutató fúrások
- Geofizikai mérés: mérések alapján megállapítható a vízadó rétegek vastagsága, elhelyezkedése.
- A furat felbővítése
- Kútkiképzés: csövezés, szűrő, szűrőkavics, cementezés.
- Kút tisztító kompresszorozás
- Próbaszivattyúzását és hidrogeológiai vizsgálatát elvégzése.

A kút elkészülte után az előírás szerinti vizsgálatokat el kell végezni, és az engedélyben rögzített adatszolgáltatást meg kell tenni. Vízvizsgálatot akkreditált laboratóriumban kell végeztetni. A végleges kútfejkialakítás és vízgépészeti szerelvényezés után a kútra üzemeltetési vízjogi engedélyt kell kérni.